Лагер-школа “Бързия-2021”

Новини от “последната” минута

Променя се мястото за провеждане на лагер-школата!!!
Школата ще се проведе в х-л “Орбита” в парка Кайлъка край гр. Плевен.

Промяната се наложи заради наложена карантина на част от персонала в базата в Бързия.

Тръгването за лагера е на 30 август в 9:00 часа от източната част на площада около храм-паметника “Ал. Невски”.
Сборен час за тръгване – 8:30 часа.

Родителите да предвидят извънредни “джобни” пари за децата си (около 10-15 лв.), тъй като новите домакини не могат да ни осигурят планираните развлечения (басейн, Панорамата в Плевен и т.н.) в рамките на предварително обявената цена за школата.

Всички родители ще получат мейл (вечерта на 25 август) с обяснение за последните промени, свързани с провеждане на школата. Моля, потвърждавайте, че четете информацията в мейлите, за да не Ви притесняваме с обаждания по телефона.

От 30 август до 5 септември 2021 г. в х-л “Орбита” в гр. Плевен ще се проведе лятна лагер-школа за новоприетите в СМГ петокласници. В школата са предвидени и ограничен брой места за досегашни ученици от прогимназиален етап на СМГ с интереси в областта на състезателната информатика.
Лагер-школата се провежда с цел:

 • да даде начална подготовка в програмирането на езика С++
 • да превърне група непознати в сплотен колектив;
 • и най-вече младите хора да се забавляват и да бъдат щастливи.

Записване и плащания

Записванията за школата приключиха на 19 август 2021 г. (вижте регистъра със записаните [])
Таксата за участие е 320 лв. и включва пълен пансион за времето на пребиваването, транспорт, застраховки и обучение.
Плащания се извършват в сградата на СМГ на ул. “Искър” 61 при Боголюб Симов, заместник-директор, в работните дни до 15 август от 9:00 до 13:00 часа.
Допустимо е плащането да се извърши на две равни вноски от 160 лв. в следните срокове:

 • 1-ва вноска до 31 юли (ориентировъчна дата)
 • 2-ра вноска до 15 август (окончателна дата за плащане)

Декларация от родител

Всички записани участници трябва да представят декларация от родител/настойник, че е съгласен детето да участва в школата. Изтеглете текста на декларацията [от тук].
Попълнената декларация да се сканира/снима и изпрати на имейла на школата, а оригиналът да се носи при тръгване за лагер-школата.

При тръгване за школата да се носи и бележка от личен лекар, че ученикът е здрав.

За учебната база

Поради промяната на мястото за провеждане на школата ще публикуваме по-късно информация за хотела и условията в него.

Занятия и мероприятия

Ежедневното учебно натоварване е 4 астрономически часа + 1,5 часа за самоподготовка под ръководството на преподавател. Вижте разпределението на времето [Бързия2021 – Дневен режим].
Освен учебните занятия се предвиждат ежедневни спортни мероприятия и културна програма. Ако атмосферните условия позволяват, ще се посещава организирано плувен басейн и плаж (осигурен е спасител) в близост до учебната база.

Какво да се носи

 • Носете личен лаптоп. При невъзможност за носене на лична машина, организаторите ще направят опит да Ви осигурят служебна, но не е гарантирано.
 • Всеки курсист да носи по един тригнездов ел.разклонител тип „шоко” с поне 2-метров кабел, за да се осигури захранването на компютърната техника. Накрая на школата разклонителят ще се върне.
 • Ако някой е променил намерението си за носене (или неносене) на лаптоп спрямо първоначално заявеното при записването за школата – да предупреди ръководителите на посочените по-долу телефони!
 • Носете си тетрадка с около 40 листа или еквивалентно количество листа, ако предпочитате да пишете на самостоятелни листа и да си ги класирате в папка.
 • Есенно време в гр. Плевен все още горещо през през деня, а през нощта понякога захладнява – носете подходящи дрехи. Не пропускайте да следите средносрочните метеорологични прогнози.
 • Носете подходящ плажен костюм – в близост до базата има открит плувен басейн с минерална вода, който ще посетим организирано поне веднъж, ако атмосферните условия позволяват. Самостоятелно посещение на басейна от учениците няма да се допуска!!!
 • Носете си хавлиени кърпи (!) и тоалетни принадлежности.
 • Ежедневно ще има спортни мероприятия – носете екип и обувки, подходящи за спортуване. Повечето спортни мероприятия са силно препоръчителни, а ежедневната ведрина е направо задължителна (ако не знаете какво е ведрина – питайте мама и тате ).
 • Не взимайте със себе си целия четирикрилен гардероб с дрехи. И без това за 7 дни няма да ги облечете всичките.

За здравето

 • При наличие на здравни проблеми или особености на учениците, дори и минимални (!), родителите да предупредят (!) – опишете всичко, запечатайте го в плик и го предайте на лекаря или придружаващия преподавател.
 • Лекарят и ръководителите ще носят поне следните медикаменти за спешна помощ:
  превързочни материали (бинтове, памук, марля, цитопласт, спирт, риванол), аналгин (хапчета и ампули), бусколизин (хапчета, ампули), упсарин, фервекс, ентерол, натриев цитрат, деган (хапчета, ампули), лопедиум (хапчета), витамин С, алергозан, активен въглен.
 • Ако някой ученик използва специфични лекаства трябва да ги носи, като родителите описват начина на приемането на лекарството.

Контакти с екипа на школата

Десислава Рачева, ръководител на школата, GSM 0887-770-822
Евгений Василев
, комендант на школата, GSM 0888-148-224

С екипа на школата може да се свържете и чрез следния имейл: inf.smg@gmail.com

%d bloggers like this: