Лагер-школа по програмиране “Плевен 2022”

Новини от “последната” минута

 • Групата ще тръгне от Плевен към София около 13:00 часа на 8-ми септември. Пътуването до София е около 2.5-3 часа. Автобусът ще се установи отново на площада около храм-паметника “Ал. Невски”, мястото от което тръгнахме.
 • Тръгването за лагера е на 29-ти август в 8:30 часа от източната част на площада около храм-паметника “Ал. Невски” (откъм ул. “Оборище”).
  Сборен час за тръгване – 8:00 часа.
 • Преди тръгване родителите трябва да подпишат Инструктаж за безопасност и Декларация за съгласие с офертата на туроператора. Не е необходимо документите да бъдат предварително разпечатани и попълнени, ръководителите ще Ви предоставят разпечатани формуляри на място преди тръгване.
 • Преди тръгване родителите да предадат на ръководителите бележка от личния лекар, че детето им е здраво.
 • За 29-ти август си носете храна за обяд (сандвичи или др. под.), понеже ще посетим забележителности в Ловеч и региона и ще пристигнем в хотела в Плевен късно следобед.
 • Погледнете още веднъж секцията “Какво да се носи” по-долу в тази страница.
 • На компютрите на учениците ще бъде инсталирана средата за програмиране CodeBlocks v.20.03 Учениците трябва да имат администраторски права върху компютрите си. Техническите параметри на компютрите не са от критично значение – всяка машина произведена след 2000-та година е подходяща.

От 29 август до 8 септември 2022 г. в х-л “Орбита палас” в парка “Кайлъка” край гр. Плевен ще се проведе лятна лагер-школа за новоприетите в СМГ петокласници. В школата са предвидени и ограничен брой места за досегашни ученици от прогимназиален етап на СМГ с интереси в областта на състезателната информатика.
Лагер-школата се провежда с цел:

 • да даде начална подготовка в програмирането на езика С++
 • да превърне група непознати в сплотен колектив;
 • и най-вече младите хора да се забавляват и да бъдат щастливи.

Записване и плащания

Таксата за участие е 595 лв. и включва пълен пансион за времето на пребиваването, транспорт, застраховки и обучение.
Записване и плащания се извършват в сградата на СМГ на ул. “Искър” 61 при Боголюб Симов, заместник-директор, в работните дни до 13 август от 9:00 до 15:00 часа.
Допустимо е плащането да се извърши на две вноски в следните срокове:

 • 1-ва вноска: депозит  180 лв. при записване и подаване на декларацията за информирано съгласие за пътуване (вижте по-долу) –  до 31 юли (ориентировъчна дата)
 • 2-ра вноска: 415 лв. – до 13 август включително (окончателна дата за плащане)

Ново
От 26 юли е активирана възможност за online записване за лагер-школата и плащане по банков път.
За записване online [щракнете тук]
За плащане по банков път – вижте инструкциите в началото на формата за записване online.

Декларация от родител

Всички записани участници трябва да представят декларация от родител/настойник, че е съгласен детето да участва в школата. Декларацията може да попълните на място при записване за школата или предварително да я изтеглете  [от тук] и при записването да я носите попълнена.
Записаните online трябва да изпратят сканирана попълнената декларация на пощата на школата inf.smg@gmail.com
При тръгване за школата да се носи и бележка от личен лекар, че ученикът е здрав.

Занятия и мероприятия

Ежедневното учебно натоварване е 4 астрономически часа + 1,5 часа за самоподготовка под ръководството на преподавател. Вижте разпределението на времето [Плевен2022 – Дневен режим].
Освен учебните занятия се предвиждат ежедневни спортни мероприятия и културна програма. Ако атмосферните условия позволяват, ще се посещава организирано плувен басейн и плаж (осигурен е спасител) в близост до учебната база.

Какво да се носи

 • Носете личен лаптоп. При невъзможност за носене на лична машина, организаторите ще направят опит да Ви осигурят служебна, но не е гарантирано.
 • Всеки курсист да носи по един тригнездов ел.разклонител тип „шоко” с поне 2-метров кабел, за да се осигури захранването на компютърната техника. Накрая на школата разклонителят ще се върне.
 • Ако някой е променил намерението си за носене (или неносене) на лаптоп спрямо първоначално заявеното при записването за школата – да предупреди ръководителите на посочените по-долу телефони!
 • Носете си тетрадка с около 40 листа или еквивалентно количество листа, ако предпочитате да пишете на самостоятелни листа и да си ги класирате в папка.
 • Есенно време в гр. Плевен все още горещо през през деня, а през нощта понякога захладнява – носете подходящи дрехи. Не пропускайте да следите средносрочните метеорологични прогнози.
 • Носете подходящ плажен костюм – хотелът има открит плувен басейн, който ще ползваме, ако атмосферните условия позволяват. Самостоятелно посещение на басейна от учениците няма да се допуска!!!
 • Носете си хавлиени кърпи (!) и тоалетни принадлежности.
 • Ежедневно ще има спортни мероприятия – носете екип и обувки, подходящи за спортуване. Повечето спортни мероприятия са силно препоръчителни, а ежедневната ведрина е направо задължителна (ако не знаете какво е ведрина – питайте мама и тате ).
 • Не взимайте със себе си целия четирикрилен гардероб с дрехи. И без това за 7 дни няма да ги облечете всичките.

За здравето

 • При наличие на здравни проблеми или особености на учениците, дори и минимални (!), родителите да предупредят (!) – опишете всичко, запечатайте го в плик и го предайте на лекаря или придружаващия преподавател.
 • Лекарят и ръководителите ще носят поне следните медикаменти за спешна помощ:
  превързочни материали (бинтове, памук, марля, цитопласт, спирт, риванол), аналгин (хапчета и ампули), бусколизин (хапчета, ампули), упсарин, фервекс, ентерол, натриев цитрат, деган (хапчета, ампули), лопедиум (хапчета), витамин С, алергозан, активен въглен.
 • Ако някой ученик използва специфични лекаства трябва да ги носи, като родителите описват начина на приемането на лекарството.

Контакти с екипа на школата

Десислава Рачева, ръководител на школата, GSM 0887-770-822
Евгений Василев
, комендант на школата, GSM 0888-148-224

С екипа на школата може да се свържете и чрез следния имейл: inf.smg@gmail.com

%d bloggers like this: