Олимпиада по информатика 2022 – 2-ри (областен) кръг

Вторият (областен) кръг на Националната олимпиада по информатика ще се проведе на 5 февруари 2022 г. от 13:00 часа. От област София-град за участие в кръга са класирани 163 участници [вижте списъка]

Във връзка с Писмо на МОН и заради здравната обстановка в София, областната комисия за провеждането на олимпиадата в София реши класираните за участие в кръга ученици да се състезават дистанционно чрез централизираната система BOS.

Участниците в кръга трябва да осигурят:

    • Стабилна интернет връзка на компютъра, от който ще се състезават;
    • Вградена или допълнително инсталирана web камера към компютъра, от който ще се състезават;
    • Да разрешат видеоизлъчване „на живо“ от помещението, в което ще се сътезават. Видеоизображението трябва да включва самия участник и близкото пространсто около него. Управлението на видеокамерата е интегрирано в системата BOS;
    • Да разрешат запис в реално време на изображението от монитора на компютъра, върху който се работи. Управлението на записа на екрана е интегрирано в системата BOS.

На участници, които не могат да осигурят посочените технически предпоставки или не са съгласни с видеоизлъчването, ще им бъде осигурена възможност да се състезават присъствено в СМГ. Тези участници трябва да информират областната комисия, че ще се явяват присъствено, като пратят мейл до informatika.sofia@gmail.com най-късно до 18:00 часа на 1 февруари 2022 г. След този срок заявки за присъствено явяване няма да се уважават.
Всички участници, явяващи се присъствено в СМГ, ще бъдат тествани за Covid19 с неинвазивни тестове, дори и да имат сертификат за преболедуване, имунизация, антитела или отрицателен тест от сертифицирана лаборатория.

Всички участници трябва да следят мейлите си за актуална иинформация за втория кръг. На тези мейли ще бъдат изпратени и логините за самото състезание 1 час преди началото му! Ако някой желае да му бъдат пращани съобщения на друг мейл-адрес, различен от посочения при регистрацията за участие в първия кръг на олимпиадата, трябва да информира областната комисия чрез мейл до informatika.sofia@gmail.com най-късно до 18:00 часа на 1 февруари 2022 г.

Следете тази страница за още подробности и новини от „последната минута“.

Успех на всички участници във втория кръг!

%d bloggers like this: