Олимпиада по информатика 2020 – 1-ви (общински) кръг

Първият (общински) кръг на Националната олимпиада по информатика ще се проведе на 11-ти януари 2020 г. от 9:00 часа.

Регистрирайте се за участие чрез следната регистрационна форма
Регистрацията ще е отворена до 24:00 часа на 7-ми януари 2020 г.

Вижте регистрираните до момента участници []

 
Регламент на олимпиадата []

В деня на проявата участниците трябва да заемат местата си в определените им училища за явяване най-късно до 8:30 часа. След този час в изпитните зали няма да се допускат закъснели участници.

Заявеното при регистрацията място за явяване не е гарантирано! Проверете в тази страница в деня преди проявата къде Ви е определено да се явите!

По време на първия кръг на олимпиадата ще можете да изпращате решенията си директно към автоматизирана система за проверка. Системата е същата, която се използва по време на Откритото първенство на София по информатика (бивш Софийски турнир по информатика). Вижте кратко обяснение как да се свържете и работите със системата – []

Тестващата ситема ще предоставя текста на задачите в електронен вид и задачите няма да Ви се дават разпечатани на хартия.

По време на олимпиадата ще може да отправяте въпроси по условията на задачите. Въпросите Ви ще бъдат препредадени на Националната комисия, което изисква малко време – бъдете търпеливи докато Ви бъде отговорено. Отговорите на най-често задавани въпроси се публикуват също и в сайта keleved.com

Тестващата система предоставя информация за ограничения по време и по памет при изпълнение на програмите Ви – няма нужда да отправяте подобни запитвания към комисията.

По време на олимпиадата системата ще дава частична обратна връзка за процеса на тестване на задачите: системата ще тества задачите Ви с пълния комплект тестове, но ще съобщава резултатите САМО за около 30-40% от тях.

За класиране ще се отчита най-доброто от решенията Ви по дадена задача, а не последното изпратено.

Пароли и потребителски имена за свързване с тестващата система ще Ви раздадат квесторите в изпитните зали.


Очаквайте първите предварителни резултати от олимпиадата за София в късния следобед на 11-ти януари. Ще бъдат публикувани в тази страница.

Обосновани (!) контестации ще се приемат до 12:00 часа на 13 януари 2020 г. на следния мейл-адрес: informatika.sofia@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s